Београд: Завршетак доградње и санације Основне школе „Бранко Радичевић” у Батајници крајем месеца

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. август 2009.
Београд/ Србија

Доградња и санација Основне школе „Бранко Радичевић” у Батајници биће завршена крајем овог месеца. За радове на доградњи три нова објекта, санацију и адаптацију постојеће зграде, као и уређење школског дворишта, град је издвојио 141 милион динара. Радове изводи предузеће „Модулор”.

– Школа ће доградњом добити један једноспратни и два приземна објекта. У једноспратном објекту, површине 1.842 квадратна метра, налазиће се библиотека, зборница, управне канцеларије, два кабинета за информатику, вишенаменска сала и просторије за лекара и психолога, као и санитарни блок. Овај објекат је повезан са постојећом зградом школе приземним објектом површине 82 квадратна метра. Трећи објекат је фискултурна сала, површине 601 квадратни метар, са просторијом за наставника, свлачионицама и справарницом – рекао је Владимир Тодић, секретар за образовање.

У оквиру санације постојећег школског објекта, који је изграђен 1982. године, замењени су кровни покривач, лимени опшивци, олук и громобранске инсталације, реновирани зидови, плафони и подови, а унутрашња и спољна браварија замењена или репарирана. У објекту је санирана и климатизација.

Извор[уреди]