Београд: Завршен пројекат „И ми рециклирамо е-отпад” у земунским школама

Извор: Викиновости


26. новембар 2009.
Београд/ Србија

Секретар за заштиту животне средине Горан Триван и његов заменик Драгослав Будимировић присуствовали су данас у предузећу за рециклажу електричне и електронске опреме SET завршници пројекта Еколошког покрета Земун „И ми рециклирамо е-отпад”. У пројекту су учествовали ученици десет земунских школа, који су за само два дана сакупили две тоне еколошког отпада.

– Србија озбиљно почиње да се бави рециклажом у сваком облику и налазимо се тек на прагу озбиљних послова када је реч о томе. Неће само секретаријат подржавати овакве активности него ће то радити и држава. Народна скупштина усвојила је читав сет закона који третирају сва питања заштите животне средине и дивно је што смо данас имали прилику да будемо у једном од предузећа које се пионирски бави рециклажом електронске и електричне опреме. Овде сви могу да дођу да виде како заправо изгледа рециклажа, да се увере да то није компликовано и да свако може да да свој допринос да живимо чистије, боље, здравије и да нам планета на дужи рок постане и буде чиста. Помагаћемо и друга предузећа која би се потенцијално бавила овим послом. Када је у питању управљање отпадом, наша је обавеза да сада донесемо своје локалне планове. Тек после њиховог доношења тачно ћемо знати чиме располажемо – рекао је Горан Триван.

Пројекат Еколошког покрета Земун град је подржао у оквиру акције „Очистимо Београд”. Пројекат „И ми рециклирамо е-отпад” реализован је са циљем да подстакне и едукује ученике основних школа да мењају навике и понашања у поступању са стварима које више нису за употребу.

Извор[уреди]