Београд: Завршен припремни тренинг младих лидера у Обреновцу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. август 2010.
Београд/ Србија

УБеограду је завршен тродневни тренинг намењен средњошколцима и одраслим учесницима друге студијске размене Србија – Сједињене Америчке Државе (САД), на коме су се учесници припремили и информисали за једномесечни боравак у Америци, у оквиру пројекта „Програм омладинских лидера у Србији” (SYLP). Програм реализује Канцеларија за младе општине Обреновац у сарадњи са Грађанским иницијативама и World Learning-om из Вашингтона. Програм се спроводи у осам општина у Србији: у Кикинди, Зрењанину, Блацу, Сокобањи, Смедереву, Савском венцу, Обреновцу и

Палилули.

Припремни тренинг део је Програма за младе лидере у Србији (SYLP) и има за циљ да се учесници боље међусобно упознају и припреме за активности које их очекују током боравка у САД, али и након повратка. Двадесетак „SYLP-оваца” у оквиру друге размене, којима је ова обука била намењена, од 14. септембра до 9. октобра боравиће у следећим градовима: у Портланду у Орегону, Лујвилу у Кентакију и Хантсвилу у Алабами. Њима ће се придружити део учесника из прве групе, чији је одлазак био одложен услед поремећаја авио-саобраћаја због вулканског дима у априлу. Други део учесника из прве групе придружиће се трећој размени у октобру.

У оквиру тренинга, представници Америчке амбасаде Konrad Tarner и Вукица Станковић, као и тренери Реља Дерета и Тијана Морача, одржали су младим „SYLP-овцима” низ интерактивних предавања о америчкој култури, омладинском активизму у две земље, као и о самом програму размене.

Из Обреновца ће 14. септембра у САД отпутовати ученици Катарина Стефановић, Јована Ђорђевић, Моника Диздаревић и Матија Трајковић.

Извор[уреди]