Београд: Завршено асфалтирање пута Велики Борак – Лесковац

Извор: Викиновости

14. април 2010.
Београд/ Србија

У општини Барајево данас је завршено асфалтирање пута који спаја барајевско насеље Велики Борак и лазаревачко насеље Лесковац. Окончању овог посла, вредног 17,5 милиона динара, присуствовали су градоначелник Београда Драган Ђилас, градски менаџер Александар Бијелић и Бранка Савић, председница општине Барајево.

Нови пут од Великог Борка до Лесковца дугачак је 2,5 километара и представља најкраћу везу између Барајева и Лазаревца.

– Током прошле године, у општини Барајево асфалтирана су рекордна 32 километра улица, од којих је 15 улица први пут добило асфалт. Ове године очекујемо да завршимо још четрдесетак. Уколико тим темпом будемо наставили, испунићемо захтев градоначелника Ђиласа да у Барајеву више ниједна улица не сме да буде без асфалта – рекла је Бранка Савић.

На захтев градоначелника Ђиласа, ЈП „Путеви Србије” дало je сагласност да се преко Ибарске магистрале на неколико локација поставе пешачке пасареле, што ће повећати безбедност пешака, а нарочито ученика, који убудуће неће морати да претрчавају ову ризичну саобраћајницу. Ових дана прорадиће и нова аутобуска линија од Барајева до Обреновца, што је била давнашња потреба становника ове две општине.

У барајевском насељу Равни Гај у плану је и изградња великог резервоара воде за пиће, што ће житељима насеља Лисовић, Арнајево, Вранић, Рожанци и Бељина омогућити да коначно буду прикључена на градски водовод.

Извор[уреди]