Пређи на садржај

Београд: Екипе „Београдвода” 24 сата на терену, стагнација водостаја на Сави узводно од ушћа

Извор: Викиновости

28. јун 2010.
Београд/ Србија

Екипе Јавног водопривредног предузећа „Београдводе” максималним капацитетима ангажоване су на најкритичнијим деловима града. На ове две реке и даље је на снази ванредна одбрана од поплава, док је на Колубари синоћ она укинута. Како је за Беоинфо рекао Иван Карић из Јавног водопривредног предузећа „Београдводе”, очекује се стагнација водостаја иако је уочен је лагани раст по пар центиментара на Сави и Дунаву код Капетаније и у Земуну на Дунаву.

– Оно што је добра околност је да смо у току ноћи уочили стагнацију на 48. километру на реци Сави узводно од ушћа, у атару села Скела, што нам говори да ћемо вероватно, што су и прогнозе Републичког хидрометеоролошког завода, у наредним данима ући у стагнацију. То су подаци који охрабрују и с обзиром на то да није било већих проблема ни на Дунаву ни на Сави, очекујемо да ова ванредна одбрана од поплава протекне без већих тешкоћа – рекао је Карић.

Према његовим речима, уочен је мањи пораст водостаја на реци Колубари узводно од Обреновца, али како падавине нису биле већег интензитета, не очекују се нове незгоде. Иначе, на овој реци укинута је ванредна одбрана од поплава и с обзиром на све околности и на метеоролошке услове, не би требало да буде већих неприлика.

– Екипе Јавног водопривредног предузећа „Београдводе” ангажоване су 24 сата на терену, редовно обилазе насипе и све линије одбране. Црпне станице, којих на територији града има тридесет, раде максималним капацитетом. Сво расположиво људство, све мобилне пумпе којима „Београдводе” располажу су у погону и вода са тих тачака се интензивно пумпа, каже Карић. 

Извор[уреди]