Београд: Екипе комуналних предузећа наставиле са рашчишћавањем простора испод моста „Газела”

Извор: Викиновости


1. септембар 2009.
Београд/ Србија

Екипе градских комуналних предузећа наставиле су данас са рашчишћавањем простора испод моста „Газела”. Процена је да ће се рашчишћавање наставити наредних дана, будући да је укупна количина отпада огромна и износи од 300.000 до 500.000 тона. ЈКП „Београдски водовод и канализација” свакодневно хемијски чисти терен. Сарадња са саобраћајном полицијом је веома добра – рекао је за Беоинфо Дарко Главаш из Одељења за праћење, координацију и управљање пројектима.

Сва градска комунална предузећа раде у две смене, а велики допринос успешном расељавању овог нехигијенског насеља дали су, између осталих, и градски секретаријати за инспекцијске послове, социјалну и дечју заштиту. Испод „Газеле”, с новобеоградске стране, уклоњено око двеста импровизованих стамбених објеката од картона и сличних материјала, а са стране Савског венца 50.

За пресељење станара импровизованог насеља јуче је коришћено 16 аутобуса ГСП „Београд” и девет возила „Ласте”, као и 45 камиона. За уклањање отпада употребљена су три велика ролкипера носивости 27 кубика, четири вучна воза, три кран дизалице носивости до 50 тона, седам утоваривача, четири булдожера, шест помоћних машина. На лицу места нашло се и пет цистерни, четири возила „ЗОО хигијене”, екипе Електродистрибуције, три возила Хитне помоћи и ватрогасни камион.


Извор[уреди]