Пређи на садржај

Београд: Дотације носиоцима пројеката намењених младима

Извор: Викиновости

21. мај 2010.
Београд/ Србија

Канцеларија за младе дотираће 17 пројеката организација који су усмерени ка имплементацији и промоцији циљева дефинисаних Националном стратегијом за младе.

– Једна од основних смерница за имплементацију Националне стратегије за младе јесте да се део буџета локалних самоуправа издваја за омладинске организације. Сам одабир пројеката везан је за индикаторе те политике, те су тако обухваћени здравље, образовање, спорт, манифестације са учешћем страних студената, а ове године смо то проширили и на област сарадње са универзитетом. Улога свих ових програма је употпуњавање онога што ми као канцеларија не можемо сами да урадимо, јер се свака од ових организација бави одређеним областима које захтевају специфичан приступ – рекао је за Беоинфо Коста Андрић, директор Канцеларије за младе.

Међу дотираним пројектима су: „Мој херој” (Удружење грађана „Мој херој”), „Знањем и праксом до посла” (Регионални центар за развој малих и средњих предизећа „Београд”), „Европски дан против трговине људима – акција младих Београда” (НВО „Беосупорт”), „Београдске интернационалне игре”, „Сва музика свима – Светски дан музике” (УГ „Друштво које учи”), „Школски час за будуће возаче” (Српски комитет за безбедност саобраћаја), „Инклузија” (Удружење студената са хендикепом), „Зона младих” (Иницијатива за демократску транзицију), „Међународна студентска недеља у Београду 2010” (Светски омладински талас) и други.


Извор[уреди]