Београд: Донета Одлука о завршном рачуну буџета за 2009. годину

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. јун 2010.
Београд/ Србија

Одборници Скупштине града усвојили су на данашњој седници Одлуку о завршном рачуну буџета града за 2009. годину. Према речимазаменика секретара за финансије Радомира Костадиновића, током претходне године било је три ребаланса буџета.

– Први ребаланс био је у првом кварталу јер су приходи од пореза на пренос апсолутних права били нешто нижи од планираног, а смањени су и трансфери републике. Други ребаланс усвојен је у новембру 2009, јер су се пре тога Београду трансфери умањили са око 11,1 милијарде на 5,2 милијарде динара. Такође, планиране су и две милијарде од приватизације Београдског сајма, до чега није дошло. Другим ребалансом предвиђено је и остваривање додатних прихода односно позајмљивање средстава од предузећа чији је оснивач град, од чега је добијена једна милијарда. Средином децембра усвојена је одлука и о трећем ребалансу буџета, тако да су током прошле године укупна јавна средства буџета града износила око 57,46 милијарди динара, од чега је 51 милијарда остварена из текућих прихода и примања града, продаје нефинансијске имовине, приватизације предузећа, иностраних задуживања и задуживања од осталих поверилаца у земљи – казао је Костадиновић.

Као додатак Одлуци о завршном рачуну дат је и извештај независног ревизора „Moore Stephens”, чије ће сугестије и примедбе, иако не велике, бити усаглашене у законском року.

Извор[уреди]