Београд: Додељени бесповратни кредити младим предузетницима

Извор: Викиновости

11. март 2010.
Београд/ Србија

Председник општине Нови Београд Ненад Миленковић и извршни директор Балканске фондације за децу и омладину Јоргос Пападикис доделили су данас два бесповратна кредита (гранта) у износу од по 2.000 евра победницима конкурса за младе предузетнике за развијање сопственог бизниса.

Након првог дела сарадње општине Нови Београд и Балканске фондације за децу и омладину у виду радних пракси, у које је било укључено 60 младих од којих је 20 одсто добило сталан посао, плодоносна сарадња настављена је спровођењем конкурса за додељивање бесповратних кредита младима који су предали предлоге за развијање сопственог бизниса.

На конкурсу за бесповратне кредите ради започињања сопственог бизниса победио је предлог Драгослава Маринковића за отварање перионице веша на Новом Београду код Студентског града и идеја Јелисавете Генчић за отварање школе страних језика у Крагујевцу. Плакете су уручили председник општине Нови Београд Ненад Миленковић и извршни директор Балканске фондације за децу и омладину Јоргос Пападикис. Додели је присуствовао и директор Центра за развој и локалну економију Александар Јоксић.

Јоргос Пападикис захвалио је општини Нови Београд на доброј сарадњи и изразио сигурност у квалитет наставка сарадње. Ова сарадња ће се наставити применом новог споразума који је потписан на састанку, а који предвиђа нови круг радних пракси у познатим новобеоградским фирмама, који ће се спровести током ове године.

Извор[уреди]