Београд: Додељене награде „Туристички цвет”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. септембар 2009.
Београд/ Србија

Поводом 27. септембра Светског дана туризма у својим новим просторијама у Чика Љубиној 8, Туристичка организација Србије доделила је традиционалне награде „Туристички цвет”. Признања за изузетана достигунућа на пољу развоја турима у нашој земљи додељују се већ три деценије, а ове године под слоганом „У славу разноликости”.

Директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац рекла је да се прошла туристичка сезона може оценити веома успеном.

– У периоду од јула прошле, до јула ове године у Србији је остарено седам одсто више посета и 15 одсто више ноћења него годину дана раније. Туристичка организација Србије организовала је седам сајмова више и штампала пет значајних публикација. До краја године основаћемо и Дунавски регионални центар, рекла је Гордана Пламенац.

Награде „Туристички цвет” додељују се у тринаест категорија, а ове године додељена је и специјална награда, која је уручена представнику волонтера са Универзијаде 2009, Радмили Хрустановић, помоћнику градоначеника Београда и Зорици Лабудовић, из Министарства омладине и спорта.

Извор[уреди]