Пређи на садржај

Београд: Додела сертификата полазницама семинара „Повећање могућности запошљавања жена на тржишту рада”

Извор: Викиновости

10. април 2010.
Београд/ Србија

У просторијама Привредне банке Београд вечерас ће, с почетком у 18.30 часова, полазницама семинара „Повећање могућности запошљавања жена на тржишту рада” свечано бити додељени сертификати о завршеној обуци. Овај прграм организовало је Удружење пословних жена, а финансирао Секретаријат за привреду са 800.000 динара. Један је од укупно 14 пројеката за подстицање запошљавања на територији Београда који су финансирани у 2008–2009. години. Циљ имплементације овог програма је да се едукацијом и индивидуалним менторским радом повећа капацитет женске радне снаге за запошљавање, као и женских предузећа за отварање нових радних места.

Удружење пословних жена овај семинар организовало је 8. и 9. априла као завршницу имплементације пројекта, а у њему је учествовало 25 полазница, незапослених жена, које желе да отпочну властити посао и предузетница које желе да унапреде свој бизнис.

Прва фаза имплементације успешно је реализована октобра 2009. године. Тада је одржан семинар који су похађале 22 полазнице, а са десет најуспешнијих реализован је индивидуални менторски рад. Резултат ове фазе имплементације је и пример добре праксе. Захваљујући раду и саветима менторке Александре Грубин, власнице фирме „ПА Саветници”, Слађана Бановић је основала своју фирму „Svision”, агенцију за запошљавање.

Извор[уреди]