Београд: Дечји маратон 2010 у суботу у Бео зоо врту

Извор: Викиновости

8. април 2010.
Београд/ Србија

У Београдском зоолошком врту у суботу, 10. априла, одржаће се Дечји маратон 2010. На овом маратону за најмлађе Београђане, 17. по реду, учествоваће 150 победника претквалификационих трка које су одржане у предшколским установама.Они ће на стази око слонаре одмеравати снаге у 12 квалификационих и једној финалној трци на 230 метара, најавили су на данашњој конференцији за новинаре организатори овог, али и „великог” маратона који ће се одржати недељу дана касније.

– На предтакмичењима која су одржана у свим београдским предшколским установама учествовало је, заједно са болничким групама, око 18.000 девојчица и дечака, а најбржих 150 учествоваће на финалном такмичењу. Они у вртићима тренирају целе године, а у суботу ће се такмичити и у толерантности и дружењу – рекла је Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту.

Тога дана испред Зоолошког врта биће одржана, од 10 до 13 часова, здравствено промотивна манифестација на отвореном где ће грађани моћи да провере своје здравствено стање. На штандовима Секретаријата за здравство, Градског завода за јавно здравље и домова здравља моћи ће да провере притисак, масноћу и ураде неке лабораторијске анализе.

Извор[уреди]