Београд: Дечје спортске игре предшколаца Београда у Обреновцу од 27. до 29. маја

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

16. април 2010.
Београд/ Србија

Београд ће од ове године добити још једну спортску манифестацију за сву децу предшколског узраста која ће постати традиционална. Биће то „Дечје спортске игре предшколаца Београда”, које ће се ове године одвијати под слоганом „Постанимо за главу виши од себе”. Домаћин финалне манифестације, која ће се одржати од 27. до 29. маја, биће Предшколска установа „Перка Вићентијевић” из Обреновца, која ће уједно обележити и јубилеј – десет година спортских игара предшколаца у овој општини. Сваке године домаћин игара ће се мењати.

– Почеци организованих спортских игара предшколаца везани су за ПУ „Перка Вићентијевић” из Обреновца. У игре су се постепено, поред васпитача и деце, укључивали и родитељи и локална заједница. Ситне грешке превазилазиле су се у ходу и данас су то игре са усвојеним правилима према којима деца играју поштено, дају све од себе, следе правила и поштују друге. Овом спортском манифестацијом обнављају се праве дечје игре, води здрав начин живота, развија спортски дух, бори против отуђења, подстиче њихово дружење и њихов правилан психофизички развој. Деца ће се такмичити у штафетним играма, мини-кошарци и малом фудбалу – рекла је Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту.

Систем такмичења на „Дечјим спортским играма предшколаца Београда” одвијаће се на више нивоа. Тако ће се од 26. па до 30. априла одржати игре на нивоу самих предшколских установа. Победничке екипе представљаће установе на регионалном (групном) такмичењу, које ће се одржати од 10. до 14. маја. У четири групе (региона) такмичиће се по четири предшколске установе. Домаћини ће бити предшколске установе „Др Сима Милошевић” из Земуна, „Звездара” са Звездаре, „Ракила Котаров Вука” из Лазаревца и „Јелица Обрадовић” из Младеновца. Победници регионалних (групних) такмичења учествоваће на завршном, финалном такмичењу предшколаца у Обреновцу.

Извор[уреди]