Београд: Дворски комплекс од данас отворен за обиласке

Извор: Викиновости

6. април 2010.
Београд/ Србија

Дворски комплекс од данас поново је отворен за туристичке обиласке, а престолонаследник Александар и принцеза Катарина позивају све заинтересоване грађане да га посете. Редовне туре организоване су у сарадњи са Туристичком организацијом Београда, и то сваког викенда од 6. априла до 31. октобра.

Посетиоци уз пратњу професионалних туристичких водича имају прилику да се упознају са историјом и уметношћу дворског комплекса, у пријатној двочасовној шетњи. У тури се обилазе велелепна здања Краљевског и Белог двора, као и Дворска капела посвећена Светом Андреју Првозваном, крсној слави краљевске породице.

Сваке суботе и недеље од 6. априла до 31. октобра у два редовна термина, од 11 и од 14 часова, дворски комплекс је отворен за јавност. Постоји могућност и организације групних посета током радних дана уз претходну најаву на 3064-014 или на мејл kancelarija@dvor.rs. Улазница укључује организован аутобуски превоз са Трга Николе Пашића. За све информације и резервације посетиоци се могу обратити Туристичком информативном центру у Београду, Кнез Михаилова 6, на телефон 3281-859 или факс 2629-253 (особа за контакт Анђелка Вуковић). Број људи у групи ограничен је на 50.

Школе, студентске организације и пензионерска удружења заинтересована за посету Дворском комплексу могу се најавити на 3064-014 и 3064-038 или путем електронске поште kancelarija@dvor.rs.

Извор[уреди]