Београд: Двадесет пети џез фестивал од 29. септембра до 1. октобра

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. септембар 2009.
Београд/ Србија

Београдски џез фестивал, двадесет пети по реду, одржаће се од 29. септембра до 1. октобра, речено је данас на конференцији за новинаре у Дому омладине Београда. На фестивалу ће бити одржано 16 концерата, који су подељени у две групе: вечерњи и поноћни. Вечерњи ће се одржавати у Дому синдиката, а поноћни у Дому омладине, с тим што су за сваки дан предвиђена четири наступа. Поред Секстета Марковић-Гут и Габи Новак, публика ће моћи да чује Кларка Терија, оркестар „The Dizzy Gillespie Alumni ALL Stars”, Курта Елинга, Џоа Лована.

Члан Градског већа Даријан Михајловић рекао је да Београду много значи да има овакав фестивал и захвалио Дому омладине као организатору на труду уложеном да ова манифестација поврати стари сјај.

– Београдски џез фестивал основан је 1971. године, деведесетих је наступила пауза када није одржаван, да би 2005. био обновљен. Драго ми је што ће Београђани имати прилику да слушају најбоље светске и домаће џез музичаре – казао је Михајловић.

Чланица Организационог одбора Леонтина Вукомановић истакла је да у Београду за џез нема простора колико би требало, те да је радо прихватила да учествује у организацији фестивала.

– Желим да од идуће године једно вече буде посвећено деци, којој џез треба приближити како би током одрастања и у будућности постали права публика за ову врсту музике – додала је Леонтина.

Комплет карата кошта 3.600 динара, а најнижа цена појединачне улазнице износи 800 динара.

Извор[уреди]