Београд: Грејање даноноћно док траје ледени талас

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. јануар 2010.
Београд/ Србија

„Београдске електране” грејаће станове у Београду 24 часа дневно док буде трајала велика хладноћа. Последњих дана престоницу и целу Србију захватио је ледени талас с температурама које нису прелазиле нула степени Целзијуса.

„Београдске електране” од тада загревају станове и ноћу, а разлози за ово су вишеструки, од потреба грађана за топлим домовима, преко очувања система „Електрана”, до равномерније потрошње енергената. Овакав режим трајаће највероватније до 3. или 4. фебруара, када метеоролози очекују отопљење, а план се може изменити ако се промени временска прогноза.

„Београдске електране” бележе рекордну потрошњу енергената, која на дневном нивоу износи чак 2,8 милиона кубних метара природног гаса и 500 тона мазута, због чега дневни трошкови, само за енергенте износе чак 1,2 милиона евра. Да би се обезбедило уредно и квалитетно снабдевање топлотном енергијом, „Београдске електране” апелују на кориснике да редовно измирују своје обавезе, како би ово предузеће могло да плати природни гас од ЈП „Србијагас”.


Извор[уреди]