Београд: Грађани упутили око 400 захтева за поправку парковског мобилијара

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

15. јун 2010.
Београд/ Србија

Јавно комуналном предузећу „Зеленило – Београд” грађани су током априла и маја упутили око 400 захтева за поправку парковских клупа, корпи за отпатке, клацкалица, љуљашки и других дечјих реквизита за игру. Радници овог предузећа су до сада у више од 300 случајева поправили парковски мобилијар.

– Информације грађана о томе где је мобилијар оштећен или уништен много су нам помогле, јер се ситуација на терену мења из дана у дан. Неке од пријава нису се односиле само на ову акцију већ на много обимније захвате, али смо и њих прибележили и по њима ћемо поступати када нам то могућности дозволе. Очекујемо да у наредне две недеље завршимо читав посао, тачније да свуда где нам је скренута пажња поправимо мобилијар – рекао је за Беоинфо Радован Драшкић, директор ЈКП „Зеленило – Београд”.

Упркос константним напорима овог градског предузећа да обнови мобилијар у парковима и на другим зеленим површинама, несавесни грађани га стално изнова уништавају. Према Драшкићевим речима, то се ређе дешава у великим градским парковима, али је изразито учестало у парковима у стамбеним насељима.

– „Зеленило” годишње поднесе неколико хиљада пријава против непознатих лица која уништавају мобилијар и дечје играчке. Очекујемо да такве појаве постану много ређе након што комунална полиција почне са радом, јер ће комунални полицајци имати право да легитимишу и приведу изгреднике, што наши чувари данас не могу – истакао је Драшкић.

Извор[уреди]