Пређи на садржај

Београд: Град финансира 19 пројеката усмерених ка јачању капацитета НВО у процесу ЕУ интеграција

Извор: Викиновости

3. јун 2010.
Београд/ Србија

Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију објавила је резултате конкурса за финансирање пројеката који су усмерени ка јачању и унапређењу капацитета, као и одговорности организација цивилног друштва на територији града Београда.

– Комисија за избор пројеката одабрала је 19 пројеката који су фокусирани на улогу организација цивилног друштва у процесу европских интеграција и доприносе учешћу организација у обликовању јавних политика на локалном нивоу. Сигуран сам да ће се реализацијом ових пројеката унапредити партнерства ОЦД и локалне самоуправе, а да ће постигнути резултати допринети процесу приступања ЕУ и афирмацији европских вредности. Главни циљ свих пројеката ће свакако бити побољшање квалитета живота грађана, посебно маргинализованих и дискриминисаних група радом на унапређењу заштите људских и мањинских права – изјавио је за Беоинфо Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију.

Укупан износ опредељених средстава за овај конкурс је 8.920.000 динара. Пројекти ће се финансирати у целини или делимично, а реализоваће се до краја године.

Комплетан списак изабраних пројеката и формулар за подношење извештаја доступни су на веб-страници града Београда www.beograd.rs, у рубрици Градски огласи, конкурси и тендери

Извор[уреди]