Београд: Град финансира смештај и боравак 57 ученика са сметњама у развоју

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

26. март 2010.
Београд/ Србија

За финансирање трошкова боравка, смештаја и исхране 57 ученика са сметњама у развоју који се налазе у интернатима и дневним боравцима, из буџета града ће за школску 2009/2010. годину бити издвојено 11.446.500 динара. Цене смештаја утврдило је Министарство рада и социјалне политике, па ће се за једног ученика домски смештај месечно плаћати 22.893 динара, а дневни боравак и исхрана 18.314,40 динара.

Секретаријату за образовање школе су доставиле захтеве за плаћање трошкова домског смештаја за 22 ученика, као и за 35 који се налазе у дневним боравцима. Уговори ће бити склопљени са Центром за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Школом за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић”, Школом за основно и средње образовање „Свети Сава” са Умке и са Основном школом „Радивој Поповић”.

Према Закону о основној школи, Секретаријат за образовање финансира трошкове смештаја и исхране ове деце само уколико у општини где је пребивалиште њихових родитеља не постоји одговарајућа школа за редовно школовање у коју се ученик упућује на основу решења о врсти и степену сметњи које поседује.

Извор[уреди]