Београд: Град сам финансирао прву фазу обнове Панчевачког моста

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. јануар 2010.
Београд/ Србија

Чињеница је да су Бранков мост и Стари железнички мост, који припадају граду, у много бољем стању од Панчевачког моста и „Газеле”, који су у надлежности Републике, рекао је данас градоначелник Београда Драган Ђилас новинарима у Старом двору.

– Ни сам не знам зашто поједини мостови припадају граду, а неки републици. То је вероватно заоставштина из прошлости, погодна за пребацивања ко је за шта крив. Када смо пре две године почели преговоре око реконструкције Панчевачког моста, требало је да прву фазу радова заједнички финансирају град Београд, Аутономна покрајина Војводина и Република Србија. То се није десило, већ је градска Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда финансирала комплетну прву фазу санације, вредну шест милиона евра. Захваљујући овоме Панечевачки мост је данас апсолутно безбедан за саобраћај – рекао је Ђилас.

Град би о следећој фази реконструкције Панчевачког моста, чија је процењена вредност четири пута већа, требало да постигне договор са Републиком идуће недеље.

Напомена: снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv.

Извор[уреди]