Пређи на садржај

Београд: Град подржава манифестацију „Rakija connecting people”

Извор: Викиновости

23. април 2010.
Београд/ Србија

Секретаријат за привреду ће подржати манифестацију „Rakija connecting people”, која ће се у мају одржати у престижном загребачком клубу „Saloon”. Овај пројекат Удружења „Градски штаб” већ је представљен на штанду нашег града на управо завршеном Сајму туризма у Загребу, где је привукао велику пажњу посетилаца. Манифестација би требало да буде организована и у свим бившим југословенским републикама – Словенији, Македонији, Босни и Херцеговини и Црној Гори, што ће допринети представљању Србије и Београда као лидера у региону и побољшању спољнотрговинског дефицита.

– Циљ пројекта је развој односа два града и промоција Београда у региону, као и међусобно повезивање српских и хрватских привредника. Привредну сарадњу Београда и Загреба подржале су јавне и угледне личности из сфере уметности, културе и предузетништва. Пројекат је замишљен као својеврсна промоција Београда, његове културе, духа и домаћих брендова у Републици Хрватској – рекла је заменица градског секретара за привреду Станија Вишекруна.

„Saloon” је најстарији клуб на простору бивше Југославије, који је спајањем традиције, нових вибрација и позитивне енергије постао култно место за одржавање традиционалних културно-забавних програма и привредних дешавања.

Извор[уреди]