Београд: Градско такмичење екипа Црвеног крста у реалистичком приказу повреда

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

31. мај 2010.
Београд/ Србија

У Градском парку у Земуну сутра ће се од 13 часова одржати градско такмичење екипа Црвеног крста у реалистичком приказу повреда,обољења и стања. У такмичењу, које организује Црвени крст Београда, учествоваће 15 екипа из осам београдских општина.

Градско такмичење ће почети извлачењем редоследа наступања екипа. Свака екипа ће радити по десет минута, а судије ће оцењивати избор симуланата, изражавање објективних и субјективних симптома и квалитет сцене.

Пехарима ће се наградити најбоље екипе које ће учествовати на државном такмичењу у септембру. У обуци прве помоћи симулант је обучена, увежбана и посебно припремљена особа која глумом (уз претходно нанету шминку, костимирање и сценографију ) дочарава изглед и понашање повређене и оболеле особе или других учесника у замишљеној ситуацији која захтева пружање прве помоћи или неге.

Ниједно такмичење прве помоћи се не може замислити без шминкера и симуланата, а већ неколико година Црвени крст Београда организује посебно такмичење у реалистичком приказу повреда стања и обољења.

Извор[уреди]