Београд: Градоначелник Драган Ђилас учествовао у акцији „Велико спремање Србије”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. јун 2010.
Београд/ Србија

У Београду али и у целој земљи данас је одржана еколошка акција „Велико спремање Србије” током које су грађани, волонтери, запослени у комуналним и јавним предузећима, градским и општинским управама уклањали непрописно бачено смеће, дивље депоније и други отпад. На Видиковцу, дуж Ибарске магистрале, као и на улазу у Железник, смеће са дивљих депонија данас су уклањали градоначеник Београда Драган Ђилас, министар за заштиту животне средине и просторно планирање Оливер Дулић, министар без портфеља Сулејман Угљанин, председник општине Чукарица Милан Тлачинац и многобојни грађани.

– Овом једном акцијом нећемо решити све еколошке проблеме у Србији, али је она значајна јер је мотивисала велики број људи да нам се у овом послу прикључе. На овоме нећемо стати, организоваћемо још низ сличних кампања, а све у намери да Србију учинимо лепшим местом за живот. Много очекујемо од комуналне полиције, која ће кроз неколико месеци почети да ради пуним капацитетом и верујемо да ће успети да спречи да нам се овако ружне слике наших градова понављају. Посебно ћемо бити ригорозни према превозницима који грађевински шут истоварају тамо где им је најлакше, а не тамо где би требало. После усвајања новог Закона о комуалним делатностима имаћемо могућност да кажњавамо и комунална предузећа и локалне самоураве које не воде рачуна о чистоћи на свом подручју – рекао је министар Оливер Дулић.

Упркос кишовитом времену данашња акција организована је у свим београдским општинама и уз учешће свих надлежних градских комуналних предузећа. Београд је данас чистило око 4.800 запослених у градским предузећима и градској управи.

Извор[уреди]