Пређи на садржај

Београд: Градоначелник Драган Ђилас присуствовао отварању амбуланте у Зуцу

Извор: Викиновости


26. новембар 2009.
Београд/ Србија

Градоначелник Београда Драган Ђилас присуствовао је данас отварању дограђене и адаптиране амбуланте у Зуцу, у општини Вождовац. Амбуланта у улици 14. нова доградњом је са 94 повећана на 274 квадратна метра, а уколико буде потребе, на објекат може да се догради још један спрат. Доградња и адаптација су започете 29. марта и коштале 14,5 милиона динара, а средства је обезбедила општина Вождовац.

Амбуланта је изграђена у складу са највишим европским стандардима и у оквиру ње се налазе лекарска и стоматолошка ординација, соба за интервенције и апотека. Објекат има сопствено парно грејање. Приликом његове изградње водило се рачуна и о приступу згради, па је он прилагођен најстаријим суграђанима, мајкама са децом и особама са инвалидитетом. Ниво хигијене је значајно унапређен изградњом одвојених санитарних чворова, са посебним чвором за особе са инвалидитетом. У овој амбуланти се лечи око три хиљаде становника Зуца.

Пензионер Миливоје Николић рекао је да у последњих шездесет година у Зуцу није грађен објекат те величине и да је од огромног значаја за све Зучане, јер ће сада добити квалитетну здравствену заштиту. Апотекарка Катарина Ђурић подсетила је да амбуланта до сада није имала апотеку, па су становници Зуца по лекове морали да иду у околна места.

Отварању амбуланте присуствовало је више чланова Српске напредне странке, који су носили мајице са страначким обележјима. У једном моменту, приликом обиласка амбуланте, градоначелник Ђилас их је замолио да мештане Зуца не провоцирају на такав начин и да политику оставе ван зграде.

– Изађите, молим вас. Како можете у страначким мајицама да улазите у овакве објекте. Срамота је да су за вас обданишта, школе и амбуланте места на којима носите страначка обележја. Овде ће се лечити људи, а не припадници странака а избори ће проћи, пустите изборе... – поручио им је градоначелник.

Градоначелник је по отварању амбуланте обишао читаво насеље и најавио скоро асфалтирање појединих улица и почетак изградње канализације на пролеће. Обиласку Зуца присуствовао је и председник Привременог органа у општини Вождовац Бранко Арсенијевић.

Напомена: снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv.

Извор[уреди]