Пређи на садржај

Београд: Градоначелник Драган Ђилас посетио здравствену станицу у Камендину

Извор: Викиновости


24. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Градоначелник Београда Драган Ђилас посетио је данас здравствену станицу Дома здравља „Земун” у насељу Камендин. Објекат површине око 1.000 квадратних метара отворен је за пацијенте 16. фебруара и у њему има четрдесет двоје запослених. Посети су присуствовали председник Скупштине града Александар Антић, председник општине Земун Бранислав Простран, градски менаџер Александар Бијелић, градски секретар за здравство Зоран Благојевић и директор Агенције за инвестиције Марко Благојевић.

– Здравствена станица у Камендину завршена је за непуне две године, а њена изградња и опремање коштали су око два милиона евра. Објекат је веома леп и њим могу да се поносе и општинска и градска власт. Грађани Камендина чекали су на његову изградњу десетинама година. Према овом дому здравља усмерено је око 30.000 грађана, који више неће морати због прегледа да путују у центар Земуна. Град тренутно подиже дом здравља у Калуђерици и припрема пројекат за дом здравља у Сурчину, а градски секретар за здравство анализира стање у амбулантама на периферији Београда, како бисмо и тамо већ ове године урадили све што се може – рекао је Ђилас.

Александар Антић је истакао да је објекат изграђен у време велике кризе, јер градска власт није дозволила да се заустави развој Београда и сваки расположиви динар уложила је у поправљање услова живота свих грађана. Бранислав Простран је захвалио свима који су учествовали у изградњи здравствене станице и рекао да њом грађани Земуна могу да се поносе. Пензионер Живојин Максимовић рекао је да му нова здравствена станица много значи, јер је као срчани болесник раније са муком аутобусом путовао у Земун, а пензионерка Душанка Малиновић није крила одушевљење што након 36 година живота у насељу Камендин има прилику да се у њему и лечи.

Здравствена станица „Камендин” има службе за здравствену заштиту деце и одраслих, стоматолошку и службу лабораторијске дијагностике и поливалентну патронажу, а у простору површине 52 квадратна метра биће смештена и апотека. Одрасле грађане Камендина досад су у Земун пољу лечила четири лекара, а услуге осталих служби добијали су у Батајници и Земуну. Поред становника Камендина, ову здравствену станицу ће посећивати и већи број грађана из насеља Земун поље, Алтина, Плави хоризонт и 13. мај.

Град је од преузимања оснивачких права 29. новембра 2006. године у Дом здравља „Земун” и његове здравствене станице и амбуланте уложио око 102 милиона динара. Ове године ће за инвестиционе радове у овој здравственој установи бити издвојено око пет, а медицинску опрему и намештај око осам милиона динара. У свих 16 домова здравља у претходне три године уложено је 1.179.100.219 динара.

Извор[уреди]