Београд: Градоначелник Драган Ђилас посетио дежурну службу градског судије за прекршаје

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. септембар 2009.
Београд/ Србија

Градоначелник Београда Драган Ђилас посетио је новоотворену дежурну службу градског судије за прекршаје у згради Градске управе у 27. марта. Ово је трећа дежурна служба, поред две у Булевару деспота Стефана и Савској улици. Служба је организована на иницијативу Градске управе, која је осим пословног простора обезбедила и техничку опрему за суднице, како би судије у њима радиле несметано и ефикасно. Дежурна служба градског судије за прекршаје ради сваког радног дана од 9 сати до 21 час, а у случају потребе и ноћу. Ту ће се процесуирати пријаве надлежних инспекција, које су по природи ствари хитне и не могу да се одлажу, а тичу се нарушавања комуналног реда у Београду.

– Захваљујем свима који се, заједно са градским властима, труде да у Београду буде што више реда у свакој области живота. Као градоначелник дајем подршку свим акцијама београдског Министарства унутрашњих послова, са којима град сјајно сарађује. Потребна је сарадња свих државних органа – полиције, града, тужилаштва и судства, да сцене које смо виђали прошле недеље заувек нестану са улица Београда. Уз подршку полиције и људи који раде у судовима полако али сигурно уводимо ред у цео Београд, у чему ће нам помоћи и увођење комуналне полиције. Заједничким радом и одговорним приступом свему овоме од Београда ћемо направити место у коме 99,9 одсто људи, који желе мирно да живе, неће више бити изложени малтретирању мањине. Београд је отворен град, што се видело током одржавања „Евровизије” и „Универзијаде” и никада никоме длака с главе није фалила – рекао је Ђилас.

Град ће у наредним месецима наставити да спроводи започете акције, као што је решавање позиција кладионица и уласка деце у њих, а предстоје и конкретне мере око продаје алкохола и цигарета деци. Паркови и друга места на којима се увече окупљају деца биће ограђени, рекао је градоначелник Драган Ђилас и изразио наду да ће лиценцирани полицајци контролисати где су деца и шта раде и о томе обавештавати њихове родитеље. У Београду неће бити компромиса око тога хоће ли се живети мирно и сигурно и хоће ли владати ред.

Раду дежурних судија МУП ће помоћи тако што ће несметано доводити прекршиоце који се затекну у вршењу прекршаја. Дежурна служба ће у догледно време одлучивати и по пријавама из области нарушавања јавног реда и мира, злоупотребе деце и насиља у породици. Овде ће се изрицати и све мандатне казне, што је досад рађено на крају Раковице, у веома неусловним просторијама, рекао је старешина службе градског судије за прекршаје града Београда Зоран Пашалић.

Посети су присуствовали помоћник градоначелника Живорад Анђелковић, начелник београдске полиције Стеван Бјелић и градска секретарка за инспекцијске послове Горјана Обреновић.

Извор[уреди]