Београд: Градоначелник Драган Ђилас: Београд неће престати да се развија због кризе

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. децембар 2009.
Београд/ Србија

Београд неће престати да се развија због тога што је криза и чекати да она прође, већ ће у следећој години наставити све започете пројекте, рекао је данас градоначелник Драган Ђилас приликом обиласка пет великих градилишта, сумирајући најважније годишње резултате. Град ће у наредној години повећати социјална давања, обезбедити свим Београђанима старијим од 65 година бесплатан градски превоз, а деци родитеља који примају социјалну помоћ бесплатан боравак у центрима дечјих одмаралишта. Посебна средства биће уложена у туризам, привреду, а пре свега у пољопривреду као привредну грану која има највећи извозни потенцијал.

– На више локација у Београду граде се нова обданишта, школе и домови здравља, мост и петља на Царевој ћуприји. Поносан сам на своје сараднике који су успели да за годину дана адаптирају 41 простор у обданишта. Нека су потпуно нова, а нека само обновљена. Отворили смо шест нових, а до априла идуће године отворићемо још седам обданишта и тада ћемо моћи да кажемо да нема више листи чекања за родитеље са двоје деце – рекао је Ђилас.

Нове школе граде се у Борчи и Калуђерици, где се гради и нови дом здравља. Ове године је отворен и дом здравља у Миријеву, а изграђен је и објекат у Земун пољу, који би требало да буде отворен у јануару, када буде опремљен намештајем. Ради се и на имовинским питањима у вези са изградњом домова здравља у Сурчину и на Лабудовом брду, најавио је градоначелник Драган Ђилас.

На изградњи објекта основне школе у Борчи, Центар III, у току су завршни занатски радови. Површина новог објекта износи 5.482 квадратна метра, а укупна вредност радова је 292.910.255 динара. Нов дом здравља у Калуђерици биће површине 2.200 квадратних метара, а укупна вредност радова износи 212.320.229 динара. Кад је реч о вртићу у Сремчици, у току је изградња новог објекта и санација и доградња постојећег. Укупна површина износи 2.000 квадратних метара, од чега је 650 постојећи, а 1.350 квадратних метара нов објекат. Вредност радова износи 170.472.470 динара.

Извор[уреди]