Београд: Глобална премијера филма „Ера глупих” сутра на Калемегдану

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. септембар 2009.
Београд/ Србија

Глобална премијера филма „Ера глупих” („The Age of Stupid”) одржаће се сутра у 20.30 часова на теренима Кошаркашког клуба „Партизан” на Калемегдану. Премијера ће се одржати у више од 700 градова света, а Србија ће бити у глобалном пакету „паметних људи”. Пројекција филма у Београду прилика је да се подигне еколошка свест и да се и Србија укључи у светске токове бриге о околини, речено је на данашњој конференцији за новинаре.

Горан Шеховић, заменик директора Агенције за сарадњу с невладиним организацијама и европску хармонизацију, рекао је да му је драго да једна оваква иницијатива полази од невладиног сектора и Агенције за сарадњу са НВО. На тај начин дата је и максимална подршка што успешнијој реализацији ове глобалне премијере.

– Намера нам је да што више представника Градске управе одгледа филм и предузме мере које би бар мало предупредиле суморну поруку филма и последице по животну средину – истакао је Горан Шеховић.

„The Age of Stupid” је амбициозни филмски пројекат који наизглед документарним приступом, користећи елементе драме и врхунске анимације, приказује старца који живи у уништеном свету 2055. године, и гледајући „архивски” материјал из 2008, пита се зашто нисмо спречили климатске промене док смо имали шансу.

Извор[уреди]