Пређи на садржај

Београд: Вртић „Чаролија” на Новом Београду добио двориште

Извор: Викиновости


29. септембар 2009.
Београд/ Србија

Малишани који бораве у новобеоградском вртићу „Чаролија” од данас ће за своје активности моћи да користе и део дворишта које им је уступила црква Светог Димитрија. Простор, величине 1.000 квадратних метара, оплемењен је зеленилом и адекватним мобилијаром са клацкалицама и љуљашкама. Моћи ће да га користе и грађани.

– Захваљујем Српској православној цркви што је привремено уступила свој простор у коме ће малишани моћи да се играју. Надам се да ће деца поред знања које стичу од својих васпитача, добијати и духовна знања од свештенства. Град чини све што може да би свој деци у вртићима обезбедио и слободне просторе за игру. Ове године обновљено је више вртића, многа се тренутно обнављају, а тако ће бити и наредних година. Много средстава град је уложио и у обнову храмова. Са том праксом наставиће се и убудуће – рекао је Милета Радојевић, члан Градског већа.

У вртићу „Чаролија”, површине 800 квадратних метара, борави око сто малишана. Има четири собе за боравак деце, собу за превентиву и тријажу, дистрибутивну кухињу, собу за васпитаче и помоћне просторије. Према речима Љиљане Јовчић, секретарке за дечју заштиту, деца нису имала двориште, па су замолила градоначелника да им помогне да га добију.

– Двориште је опремљено реквизитима за игру деце, а она су обећала да ће га чувати. У њему ће моћи да се играју и малишани који не бораве у предшколској установи. Вртић у Универзитетском насељу отворен је пре годину дана – истакла је Љиљана Јовчић.

Данашњем обиласку присуствовали су и Ненад Миленковић, председник општине Нови Београд, Маја Стефановић, директорка Предшколске установе „11. април”, и старешина цркве Светог Димитрија Рајко Недић.

Извор[уреди]