Београд: Владан Ђукић обишао град са штићеницима Прихватилишта

Извор: Викиновости


30. септембар 2009.
Београд/ Србија

Градски секретар за социјалну заштиту Владан Ђукић обишао је данас град са штићеницима Прихватилишта за децу и омладину у „отвореном аутобусу”. Захваљујући сарадњи Туристичке организације Београда и „БС Турса”, четрнаесторо деце из овог прихватилишта имало је прилику да током туре под називом „Зато што волим Београд” упознају знаменитости свог града.

– Данашња вожња сити бусом наставак је континуираних активности које организујемо за ову децу. Град је иницирао преузимање оснивачких права над Прихватилиштем за децу и омладину, када ћемо направити и идејни пројекат за изградњу комплетног објекта. Ова деца су се нашла у незавидној ситуацији и град је у обавези да им помогне да постану корисни чланови нашег друштва – рекао је Владан Ђукић.

Данијела Стајковић, руководилац прихватилишта и прихватне станице у Булевару ослобођења 219, истакла је да град већ годинама ову децу, која су често запостављена и на улици, социјализује на најбољи могући начин, укључујући их у разноврсне програме у установама културе и на спортским теренима.

У данашњем обиласку били су и представници Туристичке организације Београда и „БС Турса”, који је за децу обезбедио пригодне поклоне.

Извор[уреди]