Београд: Више од 150 омладинаца помаже у чишћењу снега

Извор: Викиновости

11. март 2010.
Београд/ Србија

Више од 150 омладинаца одзвало се данас позиву градских власти и помагало радницима јавних комуналних предузећа у чишћењу снега. Чланови омладинских задруга и комуналци чистили су снег са аутобуских стајалишта, пешачких прелаза и прилаза стајалиштима.

– Снег сам чистио и прошли пут, одмах ми је плаћено и одлучио сам да радим поново. Сваки динар ми добро дође – каже Иван Веснић, ученик са Карабурме, док чисти снег на Трошарини.

Његов мање искусни друг Немања на чишћење снега дошао је у патикама, па промрзао цупка између два замаха лопатом.

– Иван ми је за ову акцију јавио синоћ после поноћи и одмах сам одлучио да се прикључим. Џепарац ми је прилично танак, па мислим да га овако допуним. Снег се топи и није претерано тешко – каже Немања.

Уз смех и шалу, група младића снег чисти и са окретнице тролејбуса на Медаковићу. Репортера „Беоинфа” дочекују уз опаску „сликај понос и дику Београда”.

– Битно је да није превише хладно. Прошли пут је пало знатно више снега, па је било много теже. Очистићемо да се цакли! – кроз шалу каже Радован Милић, крупни младић са Вождовца.

Поред окретница на Трошарини и Медаковићу, омладинци су данас снег чистили и са пијаце „Бањица”, Панчевачког моста, гробља Лешће, окретнице аутобуса 17 и 26, Кружног пута, Славије, улице Војводе Степе, Булевара краља Александра, Зрењанинског пута, Бранковог моста, улица Јурија Гагарина, Војислава Илића, Милентија Поповића, Омладинских бригада, Аутокоманде, Пожешке, Др Ивана Рибара, Сурчинске улице, као и у Вишњичкој бањи, Борчи, Котежу, Сремчици, Железнику, Земуну и Чукарици.

Снег су чистили и радници комуналних предзећа „Градска чистоћа”, „Паркинг сервис”, „Београд-пут”, „Зеленило – Београд” и „Димничар”.

Извор[уреди]