Београд: Видео-надзор и нове ограде у вртићима

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. јануар 2010.
Београд/ Србија

Секретаријат за дечју заштиту наставиће и ове године да ради на повећању безбедности деце у вртићима. У сарадњи са предшколским установама, општинама на чијој територији се налазе и саветима родитеља предузимају се мере у циљу увођења видео-надзора и интерфона у вртићима, као и изградње нових и поправке постојећих ограда.

– Интерни и екстерни видео-надзор има око 70 одсто објеката предшколских установа и потребно је да се то уради и у преосталих 30 одсто. У току је увођење видео-надзора у објектима Предшколске установе „Др Сима Милошевић” у Земуну, као и санација ограда у објектима „Брезе” и „Петар Пан” на Вождовцу. У завршној фази је и израда ограде у вртићу „Зора” на Звездари – рекла је Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту.

Према њеним речима, у склопу комплетне санације објеката, радиће се и ограде у вртићима „1001 радост”, „Цицибан” и „Чика Јова Змај” на Вождовцу, „Флора” у Земуну, „Изворчић” и „Долорес” у Раковици, „Жубор” и „Чигра” на Звездари и „Лептирић” у Раљи. Динамика санације ограда у осталим објектима утврдиће се по пресеку стања постојећих ограда у свим предшколским установама.

Извор[уреди]