Београд: Вечерас почиње Београдски фестивал пива

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. август 2009.
Београд/ Србија

Београдски фестивал пива почеће вечерас, у 18.30 часова, на Ушћу, наступом групе „King Size”. Све популарнији и посећенији „Belgrade beer fest” трајаће до 16. августа и на њему ће наступати више од педесет састава и појединаца.

Кампања о заштити животне средине „Бирам да рециклирам”, која ове године обележава читав фестивал, постигла је одличне резултате – током месец дана трајања, грађани су на штанду на Тргу Николе Пашића донели тону лименки. Кампањом је тако анимирано готово 20.000 људи, који су у замену за три и више конзерви на поклон добили сувенир и пакет са производима спонзора фестивала, који подржавају кампању.

Крајем фестивала биће познато и колико ће се енергије уштедети рециклажом ових лименки, као и колико ће рециклажних контејнера бити купљено за београдске школе, што је био и један од директних циљева целе кампање.

Акција прикупљања конзерви је са Трга Николе Пашића пресељена на Ушће, где ће грађани који донесу лименке такође добити поклон пакет. И даље је активан и посебан телефонски број за слање SMS порука – сви корисници мреже 064 и 065 који пошаљу поруку „бирам да рециклирам” на 1216, укључиће се у ову акцију. Новцем који ће се прикупити откупом лименки (откупиће их Recan fond) и слањем SMS порука купиће се рециклажни контејнери за београдске школе.

„Belgrade beer fest” допринео је да Београд овог лета буде хит град и једна од најинтересантнијих дестинација на туристичкој мапи Европе. Туристичка организација Београда ће током фестивала на својим штандовима свим туристима и посетиоцима нашег града давати потребне информације о туристичким знаменитостима и животу Београда.

Београдски фестивал пива бесплатан је за све посетиоце, а на њему ће, поред пивских компанија, учествовати и фирме из различитих привредних области. Град Београд ће и ове године пружити логистичку подршку фестивалу преко својих комуналних предузећа. Прошле године фестивал је посетило више од 600.000 људи.

Извор[уреди]