Београд: Велико интересовање за конкурс „Универзитетска радна пракса у градским предузећима”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

20. април 2010.
Београд/ Србија

Конкурс „Универзитетска радна пракса у градским предузећима”, који је отворен 7. априла и траје до 25. овог месеца, побудио је велико интересовање студената и апсолвената Београдског универзитета. До данас се пријавило преко 280 заинтересованих студената, од којих ће око 140 добити прилику да стекне шестомесечно радно искуство у јавним комуналним предузећима чији је оснивач град Београд.

– Досадашње интересовање за пројекат „БГ пракса 2010” потврђује да је овај вид практичног усавршавања потребан студентима који ће, након завршеног факултета, поред дипломе, имати и препоруку за запослење од директора неког предузећа. Проблем је што данас послодавци приликом запошљавања увек траже радно искуство, а то најчешће онемогућава дипломце да брже нађу посао. Зато је намера Градске управе да од наредне године, поред градских предузећа, укључи и друге институције за овај вид сарадње са студентима. Београд је универзитетски центар и наша жеља је да за све студенте обезбедимо простор за стручно усавршавање, које ће им бити драгоцено у њиховим даљим каријерама – рекла је Нада Думић, члан Градског већа.

У реализацију пројекта биће укључено преко 90 ментора из 20 градских предузећа који имају вишегодишње радно искуство и који ће непосредно обучавати студенте на пракси. Планирано је да пракса почне у другој половини маја, након два круга селекције кандидата. Први круг селекције обавиће Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду, док је за други круг планирано да управе предузећа организују интервјуе са кандидатима и донесу коначну одлуку о њиховом ангажману.

Пријављивање се врши електронским путем преко веб-адреса www.beograd.rs i www.razvojkarijere.bg.ac.rs, а конкурс је отворен до 25. априла. Највише места понудило је ЈКП „Водовод и канализација”, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, ЈКП „Београд-пут”, ЈКП „Погребне услуге”.


Извор[уреди]