Београд: Велики број грађана одазвао се акцији „Зеленила” да пријаве оштећења у парковима

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

29. април 2010.
Београд/ Србија

Велики број грађана одазвао се акцији да пријаве оштећења у парковима у акцији поправке парковског мобилијара и реквизита у дечјим игралиштима коју је, на иницијативу градоначелника Београда, покренуло ЈКП „Зеленило – Београд”. Према речима Радована Драшкића, директора овог комуналног предузећа, од како је позив упућен грађанима, сваког дана у просеку добијају око 80 пријава.

– Иако смо рекли да ће акција трајати до краја априла, због великог интересовања одлучили смо да пријаве грађана примамо још неколико дана после првомајских празника, како бисмо прикупили што више података о оштећењима на мобилијару. Наше екипе већ почињу да раде по првим пријавама, а у нашим радионицама увелико је у току израда делова које треба заменити. Замишљено је да цео посао траје током пролећа, али ћемо се трудити да већину активности завршимо већ током маја – рекао је Радован Драшкић.

Наиме, како се на близу 3.000 хектара зелених површина у Београду налази велики број клупа, корпи за отпатке, клацкалица, љуљашки, вртешки и осталих реквизита за игру деце, велики број се током године и поквари, поломи или оштети.

Да би се тај посао обавио за што краће време, ово комунално предузеће позвало је 18. априла суграђане да учествују у припремним активностима, тако што ће информисати службе „Зеленила” о стању мобилијара у својој непосредној околини. Како је планирано да акција пријављивања траје до краја месеца, из „Зеленила” апелују на грађане да искористе ову могућност и на време пријаве оштећени мобилијар.

Све податке о месту и поправци парковског мобилијара и дечјих реквизита за игру грађани могу јавити на телефон 2630-506, сваког радног дана од 9 до 15 часова.

Извор[уреди]