Београд: Велика пролећна акција чишћења београдских обала

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. април 2010.
Београд/ Србија

Ниво водостаја на београдским рекама је у опадању, па су у приобаљу почеле да се појављују наслаге отпада, које ће, ако се тренд опадања воде настави, бити уклоњене средином маја, у координисаној пролећној акцији чишћења београдских комуналних предузећа, саопштио је Секретаријат за комуналне и стамбене послове Београда.

Јавна комунална предузећа „Београдводе”, „Зеленило” и „Градска чистоћа” ће чим дође до потребног пада водостаја, изаћи на терен и започети акцију чишћења. Овај посао до сада није могао бити обављен управо због високог водостаја и сталног наношења нових количина отпада из горњих токова Саве и Дунава. Чишћење речних обала, поред уклањања отпада, обухватиће сечу самониклог шибља на обалоутврдама и сређивање шеталишта. На пословима чишћења биће ангажован велики број радника и сва потребна возила и механизација београдских предузећа.

Јавно комунално предузеће „Београдводе” ускоро ће први пут почети и са чишћењем муља са обале Саве на потезу од Блока 45 до Блока 70а, чиме ће се онемогућити настајање веће количине наплавина и отпадних материја које сваке године загађују обале београдских река.

Извор[уреди]