Београд: Брже и једноставније до могућности за запослење

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

30. април 2010.
Београд/ Србија

База са кандидатима за посао у ЈП „Градско стамбено” добила је своје прве чланове. Следећи савремени модел пословања, „Стамбено” овом базом, осим бржег одабира најбољих кандидата, у будућности осигурава висок ниво услуга својим корисницима. Сви заинтересовани, попуњавањем електронског формулара на интернет-страници www.stambeno.com остављају своју радну биографију, која аутоматски постаје део базе.

– Формирање овакве базе података омогућава груписање свих пријава на једном месту, једноставнији преглед и чување података. Чим се укаже потреба за неким радним местом, скраћеним системом претраге долазимо до најбољих кандидата – изјавио Слободан Миљковић, директор ЈП „Градско стамбено”, и додао да је процедура запошљавања у јавним предузећима компликована. На овај начин „Градско стамбено” жели да је скрати и поједностави, то јест да подаци о кандидатима за евентуалне послове буду увек на располагању.

Кликом на банер на насловној страни интернет-презентације предузећа отвара се формулар који потенцијални кандидати попуњавају. Формулар је урађен по узору на модел из Европске уније, где осим личних података треба уписати и претходна радна искуства, као и стечено образовање и остале личне способности. За попуњавање формулара потребно је свега неколико минута, а „Стамбено“ гарантује приватност података добијених овим путем и искључује могућност било какве злоупотребе.

Извор[уреди]