Београд: Божидар Ђелић о пројекту „Европа за све”

Извор: Викиновости


25. новембар 2009.
Београд/ Србија

Брисел, Рим, Париз и Берлин ће од 20. до 26. децембра посетити 50 наших грађана који никад нису боравили у иностранству, а својим понашањем, талентом, гестом, великодушношћу или хранитељством су то заслужили, рекао је потпредседник Владе РС за европске интеграције Божидар Ђелић данас у општини Врачар, где је представљен пројекат „Европа за све”. Скуп је организовала Канцеларија за младе општине Врачар.

– Пријављивање на конкурс почело је 10. новембра и трајаће до краја недеље. Пристигло је већ много пријава и све њих прегледаће комисија на чијем челу се налази Ружица Ђинђић. На јавном извлачењу, које ће преносити РТС, биће извучено 50 имена. Победници конкурса ће уз помоћ спонзора посетити ова четири европска града. Грађани Србије су ове године за визе потрошили 20 милиона евра. Увођењем „белог шенгена” смањиће се трошкови путовања, па ће самим тим она постати и доступнија већем броју грађана. Пројекат су подржале и владе Немачке, Италије и Француске, као и Европска унија – истакао је Божидар Ђелић.

Скупу су присуствовали и Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар, Јована Механџић, председница Скупштине општине Врачар, и Никола Стојанчић, координатор Канцеларије за младе Врачара.

Извор[уреди]