Београд: Бесплатни часови тениса за предшколце на „Олимпу”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

27. март 2010.
Београд/ Србија

Секретаријат за дечју заштиту је у сарадњи са општином Звездара, Тениским савезом Србије, Спортским центром „Олимп” и Тениским клубом „Топ Тим” организовао и овог викенда бесплатне часове тениса за предшколце на тениским теренима СЦ „Олимп”. На два терена у бетон-хали овог спортског центра прве основе „белог спорта” добило је око стотинак предшколаца и исто толико школараца.

– Велику пажњу поклањамо здравим стиловима живота и због тога за децу и младе организујемо бројне акције. После овога, следе дани атлетике, школа рукомета, као и фудбалски турнири – рекао је Милош Петровић, помоћник председника општине Звездара.

С групама пријављене деце раде тренери који су их данас упознали са основама тениса. За полазнике је обезбеђена сва потребна опрема. Малишани су требали само да понесу патике и тренерке.

– Одзив деце је сјајан. За ове три недеље око 200 предшколаца и ученика нижих разреда оисновних школа упознало се са основама ове спортске дисциплине. Планирамо да организујемо и бесплатну школу тениса за децу са сметњама у развоју. Ова школа трајала би целе године, а у халу би, са својим васпитачима, деца долазила када то њима одговара – рекао је Жељко Секулић, председник клуба „Топ тим”.

Извор[уреди]