Београд: Бесплатни програми за основце и средњошколце

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

21. јун 2010.
Београд/ Србија

У организацији Центра за културу и образовање Раковица и Удружења ликовних уметника Србије од 21. јуна почиње са радом бесплатна ликовна радионица.

Радионица ће се одвијати у просторијама Центра за културу и образовање Раковица и намењена је старијим основцима и средњошколцима. Прва група ученика, коју чине старији основци, учествоваће у летњем ликовном атељеу од 21. до 25. јуна. Други термин од 28. јуна до 2. јула намењен је средњошколцима. Програми ће се одвијати од 17 до 19 часова. Ученици ће савладати две хоби технике. Специјалним бојама ученици ће правити цртеже који се након сушења једноставно постављају на прозоре и друге глатке површине стварајући ефекат витража и правиће фигуре, орнаменте и накит од изузетно савитљивог материјала који се као такав лако меси, обликује и омогућава „филигранско” моделовање са пуно детаља.

Радионицу ће водити самосталне ликовне уметнице Невена Поповић, Миљана Радојичић и Гордана Жикић. Заинтересовани се могу пријавити на бројеве телефона 3582-493 и 064/3293-490. Бесплатни програми током летњег распуста реализују се под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

Извор[уреди]