Београд: Бесплатна представа у основним школама на Звездари

Извор: Викиновости

30. април 2010.
Београд/ Србија

У оквиру пројекта „Школско млеко”, за ученике нижих разреда основних школа са Звездаре организовано је бесплатно извођење представе Пан театра „Веселе веце”.

Представу која је ове године учествовала на 8. дечјем позоришном фестивалу „Позориште Звездариште” имаће прилику да у својим школама виде ученици свих звездарских основних школа од 5. до 24. маја. Реализацију овог програма омогућили су Kreativa New Formula и Tetra Pak Production d.o.o. Beograd у сарадњи са општином Звездара.

Пројекат „Школско млеко”, у који су од новембра 2009. укључене све основне школе са Звездаре, иницирала је компанија Tetra Pak Production, са циљем промовисања значаја млека и млечних производа у исхрани деце, а акцију су подржали Министарство здравља, Министарство пољопривреде, Секретаријат за образовање и општина Звездара.

Општина Звездара укључила је преко 5.000 ученика нижих разреда основних школа у програм којим три пута недељно добијају бесплатно млеко у школи, а у промоцији акције у звездарским школама су учествовале Нађа Хигл и Ивана Шпановић.

Извор[уреди]