Београд: Бесплатна правна помоћ за становнике општине Звездара

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

31. мај 2010.
Београд/ Србија

Општина Звездара ће од сутра омогућити свим суграђанима који имају пребивалиште или боравиште на овој општини да добију бесплатну правну помоћ и бесплатно заступање пред судовима и државним органима.

Звездарце ће заступати адвокати који ће пружати бесплатну правну помоћ у просторијама Месне заједнице „Вуков споменик”, улица Захумска 23а и два пута месечно на терену. Понедељком, уторком, четвртком и петком служба правне помоћи радиће од 9 до 13 часова, а средом од 15 до 19 часова. Прве среде у месецу адвокати ће се налазити у МЗ „Мали Мокри Луг”, а последње среде у месецу у МЗ „Велики Мокри Луг”, такође од 15 до 19 сати.

Правне области заступања су радно право, пензијско, инвалидско и здравствено, породично право, наследно право, стварно право, имовинско-правни односи, стамбено право.

Услуге бесплатног заступања могу да користе грађани који су прошли поступак бесплатног правног саветовања, и то ако су носиоци социјалне карте градске општине Звездара или им месечна примања по члану породичног домаћинства не прелазе 14.728, 010 динара нето.

Поред тога грађани треба да доставе и фотокопију личне карте, оверену изјаву о тачности података, доказе о висни примања за корисника, о броју чланова домаћинства, висини примања за све чланове породичног домаћинства, за незапослене уверење Националне службе за запошљавање, уверење о пореском задужењу за кориснике и чланове домаћинства.

Право на бесплатно заступање не може се признати уколико је лице већ ангажовало адвоката за остваривање или заштиту својих права.

Извор[уреди]