Београд: Бесплатна обука брзог читања за врачарске матуранте

Извор: Викиновости

19. април 2010.
Београд/ Србија

У Трећој београдској гимназији у среду и четвртак, 21. и 22. априла, почиње тронедељна обука у брзом читању. У оквиру овог пројекта 20 матураната Треће и Четврте београдске гимназије биће укључено у практичне тренинге „Школе интелектуалних вештина”, како би се лакше суочили са пријемним испитом и студијама. Покровитељ пројекта је општина Врачар, која тако ствара услове врачарским ђацима да боље и квалитетније уче, брже усвајају знања и вештине уз помоћ којих себи и заједници стварају бољи живот.

После тренинга брзог читања пројектом је предвиђен тронедељни период „инкубације” стечене вештине, након којег ће се проверити резултати брзог читања, а ђаци ће бити упућени како да даље развијају ову технику. У реализацију пројекта укључени су школски психолози две гимназије, који ће заједно са матурантима и учити технике брзог читања и евалуирати стечене вештине.

Регионални центар за таленте Београд и Игор Ракић, аутор пројекта „Школе интелектуалних вештина”, након резултата који су постигнути у раду са даровитом децом дошли су до идеје како да заинтересованима пренесу вештине талената који знају да читају више стотина страна текста на сат. Тако су покренути развојни центар „Neurologic Mind Technologies” и „Школа интелектуалних вештина”, које раде на истраживању и развоју интелектуалних способности свих грађана, организују практичне тренинге и промовишу значај образовања у модерном свету.

Извор[уреди]