Београд: Београдско излетиште нуди бројне могућности за дане празника

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

28. април 2010.
Београд/ Србија

ЈП „Ада Циганлија” позива све Београђане да празнике проведу управо на омиљеном градском излетишту, где их очекује мноштво манифестација и спортских догађања. Тако ће се од 1. до 3. маја одржати Смотра извиђача Београда „Ада 2010”, на којој ће учествовати више од 550 извиђача и планинки из Београда и око 100 извиђача из других крајева Србије, Црне Горе, Републике Српске, Македоније и Босне и Херцеговине. По други пут представнике ће имати и извиђачи из Хрватске и Словеније. Тих дана Ада ће бити и домаћин Купа Србије у кајаку.

Током тродневног боравка у шаторском насељу на Ади Циганлији, извиђачи ће се дружити, играти и такмичити у разним извиђачким вештинама као што су оријентација, топографија, кретање по стази, и спортско-рекреативним, културно-забавним и другим дисциплинама. Покровитељ смотре је град Београд – Секретаријат за спорт и омладину. Значајну подршку пружиће и ЈП „Ада Циганлија”, ЈП „Зеленило – Београд” и друге градске установе.

Посетиоцима који желе прави првомајски угођај, Ада Циганлија нуди пикник простор специјално опремљен за роштиљање и опуштање у зеленом окружењу. У ЈП „Ада Циганлија” истичу да је „београдско море” спремно да прими све посетиоце, који ће у мноштву садржаја засигурно наћи нешто по свом укусу.

Осим ових манифестација, на Ади ће, као и увек, посетиоцима бити доступни сви спортско-рекреативни садржаји.

Извор[уреди]