Београд: Београдски фестивал пива од среде на Ушћу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. август 2009.
Београд/ Србија

Наступом групе „King Size” на Ушћу у среду, 12. августа, у 18.30 часова почеће овогодишњи Београдски фестивал пива, „Belgrade beer fest”. После њих концерте ће одржати и „Самостални референти”, Звонко Богдан, групе „Wickeda”, „Laibach”, „Stereo MC`S”, a нешто пре поноћи уследиће ватромет. Фестивал пива биће отворен до 16. августа и на њему ће наступати више од педесет састава и појединаца.

„Belgrade beer fest” за све посетиоце је бесплатан и на њему ће, поред пивских компанија, учествовати и фирме из различитих привредних области. Град Београд ће и ове године пружити логистичку подршку фестивалу преко својих комуналних предузећа. Прошле године фестивал је посетило више од 600.000 људи.

У оквиру фестивала почела је и кампања о заштити животне средине „Бирам да рециклирам“. Ова акција се са Трга Николе Пашића протеклог викенда преселила на Ушће. Грађани и посетиоци ће и тамо моћи да доносе празне лименке. Свако ко донесе три или више, добиће на поклон сувенир пакет у коме се налазе производи спонзора фестивала, који подржавају кампању. Још увек је активан и посебан телефонски број за слање SMS порука. Сви корисници мреже 064 и 065 који пошаљу поруку „бирам да рециклирам” на 1216 укључиће се у ову акцију. Новцем, који ће се прикупити откупом лименки (откупиће их Recan fond) и слањем SMS порука, купиће се рециклажни контејнери за београдске школе.

Извор[уреди]