Београд: Београдски маратон биће одржан 18. априла

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

1. април 2010.
Београд/ Србија

Београдски маратон одржаће се у недељу, 18. априла, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору. Покровитељ маратона је Скупштина града Београда, а организатори су Секретаријат за спорт и омладину и предузеће „Београдски маратон”. Ове године генерални спонзор маратона је компанија „Time force”.

– Београдски маратон је највећа и најмасовнија спортска манифестација у нашој земљи и као таква је, одлуком Скупштине града, проглашена за догађај од посебног значаја за Београд. По угледу на прошлогодишњи, потрудили смо се да и овај маратон достигне исти ниво и тако пошаље лепу слику из Београда у свет – изјавио је Аца Ковачевић, секретар Секретаријата за спорт и омладину.

Помоћник министра за спорт и омладину Горан Крецловић рекао је да ће ово министарство помоћи одржавање маратона, као и све друге манифестације које претходе овом догађају.

На предлог градоначелника, Београдски маратон ће се по први пут у својој историји одржати у недељу, како би се у граду избегле велике саобраћајне гужве, рекао је Дејан Николић, директор предузећа „Београдски маратон”.

– Ове године навршава се две и по хиљаде година од одржавања првог маратона, као и сто година од првог српског маратона одржаног на стази дугој 33 километра од Обреновца до Београда. Надамо се да ће нас послужити добро време како би неки од рекорда маратона били оборени. Наши менаџери тренутно се налазе на терену и покушавају да обезбеде присуство елитних тркача, поготово оних из Кеније – рекао је Дејан Николић.

Заинтересовани за полумаратонску и маратонску трку могу се до 10. априла пријавити на сајту www.bgmarathon.org, а од 12. до 17. априла на пунктовима у Експо-центру и на Тргу Николе Пашића. У склопу овогодишњег београдског маратона одржаће се и Првенство Србије у маратону.

Извор[уреди]