Пређи на садржај

Београд: Базар здравља 19. јуна на Врачару

Извор: Викиновости

15. јун 2010.
Београд/ Србија

Традиционална манифестација превентивног карактера „Базар здравља” одржаће се 19. јуна, од 10 до 13 часова, на платоу испред храма Светог Саве на Врачару. Покровитељ манифестације је Секретаријат за здравство, а организатор Дом здравља „Врачар”.

Базар здравља на Врачару биће посвећен очувању здравља грађана, пре свега запослених људи средњих година, промоцији здравог стила живота, као и спречавању могућих ризика за настајање болести. Лекари, медицинске сестре и техничари Дома здравља „Врачар” са грађанима ће разговарати о правилној исхрани, физичкој активности, борби за окружење без дуванског дима и другом. Грађани ће моћи да преконтролишу свој крвни притисак, одреде тежину, висину и индекс телесне масе, а биће им омогућене и друге превентивне услуге. Лекари ће давати савете о раном откривању малигних обољења, посебно за жене генеративне доби, као и савете о хигијени уста и зуба од најранијег узраста и током живота.

У манифестацији ће учествовати и партнери – Апотека „Београд”, Општинска организација Црвеног крста Врачар, фармацеутске установе „Иванчић и синови” и „Галеника”, као и невладина организација „DANCE 4LIFE” са волонтерима обученим за превентивни рад са младима, којима сугеришу безбедно понашање ради спречавања ХИВ-а и АИДС-а.

Извор[уреди]