Београд: Базари здравља у Раковици и Новом Београду

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

Секретаријат за здравство у сарадњи са домовима здравља „Раковица” и „Нови Београд” у суботу, 10. октобра, од 10 до 13 часова организује базаре здравља испред Дома здравља у Реснику, Едварда Грига 18, и на платоу испред Робне куће „Београд” у Блоку 44 на Новом Београду.

Секретаријат за здравство је, у сарадњи са 16 домова здравља у Београду, у протекле три године организовао преко стотину базара здравља на којима су грађани могли да измере висину индекса телесне масе, крвни притисак и пулс. Лекари и медицински техничари домова здравља давали су савете о физичкој активности, правилној исхрани, правилној хигијени и болестима уста и зуба, превенцији пушења и дојењу.

Циљеви ове манифестације су промовисање здравих стилова живота, подстицање грађана да брину о свом здрављу, подршка у ослобађању од штетних навика, заштита од заразних болести и едукација о важности превентивних здравствених прегледа. Циљ је, такође, и повећање улоге локалне заједнице у подизању свести сваког појединца за активну бригу о сопственом здрављу.

Извор[уреди]