Пређи на садржај

Београд: Аутобуси од данас поново возе од окретнице „Баново брдо”

Извор: Викиновости


1. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Аутобуси јавног градског и приградског превоза од данас поново користе реконструисану окретницу „Баново брдо”. Овај терминус био је затворен за саобраћај током обнове Пожешке улице, а на самој окретници замењени су коловози, тротоари и ивичњаци, као и комплетна трамвајска инфраструктура.

На своју редовну трасу данас су враћене градске аутобуске линије 50, 57, 512, 531, 532 и 533, као и аутобуске линије јавног приградског превоза 560, 561, 586, 591, 592, 593 и 865.

Иван Николић, возач ГСП „Београд” на линији 50, каже да обновљена окретница пружа боље услове за рад.

– Врло је важно што су коначно раздвојена полазишта аутобуса градског и приградског превоза, јер је раније често долазило до несугласица између нас и возача „Ласте” око тога где ко треба да паркира возило. Претходних месеци возили смо до терминуса „Беле воде”, али тамо нисмо имали услове да се освежимо и одморимо. Овде је знатно боље – каже Николић.

Да терминус „Баново брдо” сада изгледа знатно боље, слаже се и његов колега Радован Поповић. – Пре обнове ова окретница била је у веома лошем стању. Посебно смо имали замерке на коловоз, који је био скоро уништен. Ако се зна да са овог терминуса дневно пође више од 300 аутобуса, онда вам је јасно колики је то био проблем – каже Поповић.

Док чека аутобус испод нове аутобуске надстрешнице и слуша запажања возача, пензионер Станоје Петричевић са одобравањем клима главом.

– Вредело је чекати ових неколико месеци, јер читава Пожешка улица сада изгледа лепше и модерније. Не знам да ли је ова окретница током радова нешто проширена, али сада делује као да има више места и за аутобусе и за путнике– рекао је Петричевић.

Извор[уреди]