Пређи на садржај

Београд: Александар Шапић нови помоћник градоначелника

Извор: Викиновости


30. новембар 2009.
Београд/ Србија

Некадашњи репрезентативац наше земље у ватерполу Александар Шапић убудуће ће обављати дужност помоћника градоначелника Београда, саопштио је на данашњој конференцији за новинаре Драган Ђилас, градоначелник Београда. Ђилас је саопштио и да ће његов помоћник Дејан Васовић од 1. јануара 2010. поред те функције обављати и дужност градског архитекте.

– После 15 месеци како сам градоначелник данас дефинитивно закључујем тим својих најближих сарадника. Сматрам да Александар Шапић као врхунски спортиста и предводник сјајне генерације наших спортиста, али и као магистар менаџмента и човек који говори три светска језика, може да допринесе бољем квалитету живота у Београду. Са своје стране, Дејан Васовић као човек који ради на Архитектонском факултету и који је био на челу Републичке грађевинске дирекције, има велико искуство из области урбанизма и развоја града и верујем да нам може пуно помоћи при реализацији великих грађевинских и инфраструктурних пројеката у граду – рекао је градоначелник Ђилас.

Ђилас је подсетио да његови непосредни сарадници немају стриктно подељене ресоре, већ да се, баш као и он, баве различитим питањима од значаја за грађане Београда.

– Мој први задатак биће да пратим пројекте који се реализују у београдским општинама, а бићу задужен и за сарадњу са градовима у Србији, региону и Европи. Новом послу приступићу максимално озбиљно баш као што сам то чинио и у својој спортској каријери – рекао је Александар Шапић, захваливши се градоначелику на поверењу.

Истакавши да му је част што се налази у тиму градоначелника, Дејан Васовић је рекао да ће свесрдно радити на развоју Београда.

– У складу са Статутом града Београда и Законом о планирању и изградњи бавићу се пројектовањем, урбанизмом и изградњом у Београду. Надам се да ћемо створити и добре услове за развој града у наредним деценијама, а наш посао биће и стварање услова за уштеду енергије, правилно коришћење ресурса и заштита животне средине – рекао је Дејан Васовић.

Поред Шапића и Васовића, помоћници градоначелника тренутно су и Живорад Анђелковић, Радмила Хрустановић и Александар Бијелић.

Извор[уреди]